Edelstenen

Edelstenen/mineralen tijdens een Reiki-behandeling

De meeste edelstenen zijn samengesteld uit één of meerdere mineralen en zijn gevormd in onze aarde gedurende miljoenen jaren. Edelstenen hebben een trilling of frequentie. Het lijkt een dood voorwerp, maar elke steen zoals elke materie op aarde, heeft een unieke trillingsenergie, dus ook een uniek  energieveld. 

De meeste mensen die zo’n edelsteen vasthouden, zijn deze frequentie gewaar, omdat de steen die trilling af geeft. Door het vasthouden, dragen of gebruiken van een steen gaat je lichaam de trilling van de steen voor een deel overnemen waardoor het je lichaam helpt in balans te komen en te helen. Zo heeft elke edelsteen zijn eigen werking en betekenis.

Tijdens een behandeling kan het zijn dat er edelstenen gebruikt gaan worden die je in je hand mag houden of die op je lichaam worden gelegd. Deze hebben een toegevoegde waarde voor de behandeling. De steen kan daardoor de energiestroom van de chakra’s in balans brengen, maar ook meridianen en acupuntuurpunten worden zo positief beïnvloed.